Nødbremsen ved Folketingets åbning

JMOM har modtaget dette fra Nødbremsen:

Mens Folketinget har holdt ferie, har klimakollapset ført til hedebølger, oversvømmelser og skovbrande, som har ramt millioner af mennesker verden over. Alene i Europa har lande som Tyskland, Belgien, Grækenland og Frankrig mærket klimakollapsets ødelæggende konsekvenser. Netop nu er Centraleuropa ramt af voldsomme oversvømmelser. 

Vi har direkte kurs mod en 2,9 grader varmere verden indenfor dette århundrede. Ifølge forskere vil ca. 1 milliard mennesker dø, hvis klimaets ophedning overstiger 2 grader.

Det er åbenlyst, at regeringens og resten af Folketingets mest presserende opgave er omgående at stoppe de unødvendige projekter, der vil øge Danmarks udledninger. Det gælder blandt andet de planlagte 15 nye motorveje, der vil udlede mere end 1,6 millioner tons CO2 alene i anlæg og vedligehold.

Men regeringen trækker ikke nødbremsen af sig selv. De har vist igen og igen, at de ikke gør det nødvendige for at beskytte vores fremtid.

Derfor er vi nødt til at gøre fredelig modstand. Og det er præcis derfor, at 9 deltagere fra Nødbremsen i tirsdags forstyrrede Folketingets åbning.

“Det er så skrækindjagende at se, hvordan voldsomme oversvømmelser har smadret store dele af Centraleuropa de sidste par uger. Ifølge klimavidenskaben kigger vi allesammen ind i fremtid, hvor klimaets ophedning vil føre til mange flere klimakatastrofer og global mangel på mad og rent drikkevand, medmindre vi drastisk og omgående mindsker vores udledninger. Det giver sig selv, at regeringens og Folketingets mest presserende opgave er at stoppe de unødvendige projekter, der øger vores udledninger. Det gælder blandt andet planerne om de 15 nye motorveje.“ siger Frida Egede, deltager i Nødbremsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *