”Kæmp for alt hvad du har kært” – natur frem for motorveje

Sådan skrev Chr. Richardt for 150 år siden. Og det gør gruppen Nødbremsen med brug af civil ulydighed. De har vores store opbakning. I JMOM har vi kæmpet i 30 år for folkelig debat om transportudviklingen, som vi ligesom Nødbremsen mener kører den gale vej med konstant nye og flere km. motorvej. Derimod har den kollektive transport lidt stor skade med nedlukninger og prisstigninger over hele landet. Men både politikere og medier har vendt os ryggen i denne kamp.

Det er lykkedes Nødbremsen at komme i landsdækkende TV i primetime – godt gået. Og ja, det er surt at man som bilist er blevet hindret i sin frie bevægelighed. Men det varede kun omkring 5 minutter før politiet harvdeudført deres opgave og fjernet demonstranterne.  

 Ellen Odgaard og Runa Sand