Mystisk blomsterhilsen ved motorvejen

Kan man lave graffiti med blomster? – eller er det en miljøbevidst gartner, der har været på spil?

Foto: Asbjørn Sand

Århus stiftstidende d. 3. 4. 2009
Af Kirstine Lefevre Sckerl
klsc@stiften.dk

Hvorfor står der CO2 skrevet med krokus på skrænten til Grenaabanen, hvor den krydser den nye motorvej til Lystrup?

Hvorfor står der CO2 skrevet med krokus på skrænten til Grenaabanen, hvor den krydser den nye motorvej til Lystrup? Foto: Flemming Krogh

Go’ Morgen redaktionen har fået et tip af Lars Knudsen fra Hinnerup, der har bemærket et pudsigt fænomen på den nye motorvejsstrækning fra Søften til Lystrup.

Lige hvor motorvejen krydser Grenaabanen, lyser gule krokus op i det vinter kedelige græs på bane­skråningen. Det gør de mange steder for tiden, så det er der måske ikke noget mærkeligt i. Det sjove er, at forårsbebuderne her er plantet, så de danner bogstaverne CO2.

»Er det en aktionsgruppe, der har været i gang, eller hvad kan det have af betydning?« spørger han.

I Århus Kommunens afdeling for Trafik og Veje kender ingen til krokus­protesten. Heller ikke i Århus Kommunes Natur og Miljø-afdeling ved man, hvem der har skrevet CO2 med løgplanter der.

»Vi har lagt løg mange steder, men vi ved ingenting om det der. Ingen har bemærket noget, så det er en ligeså stor overraskelse for os som for læseren. Men der er vel nogle, der vil sige det med blomster,« siger Kim Røn, afdelingsleder i Driftsområde Nord.

Smart marketingfif?

DSB kører i øjeblikket kampagnen, »Tag toget – nedsæt dit CO2-udslip«, der op­fordrer os til at tage toget i stedet for bilen, så vi sparer klimaet for CO2.

Man udleder for eksempel tre og en halv gang så meget CO2 ved at tage fra Aalborg til København med bil eller fly, som hvis man sætter sig i IC3-toget. Tager man bil og færge fra Aalborg til København, koster det 13 gange mere på CO2-kontoen end med IC3-tog.

Men selv om de gule blomsterbogstaver ligger fint i tråd med DSBs miljø rigtige kampagne, er det ikke her, løgene kommer fra.

»Det er ikke os, der står bag. Jeg har talt med Banedanmark, som ejer arealerne omkring banestrækningerne, og det er heller ikke dem, der har noget med det at gøre,« siger Boline Skovly, fra DSBs presseafdeling.

Så desværre Lars Knudsen, vi må være dig svar skyldig for nu, men er der andre, der kan kaste lys over det gule statement ved motorvejen, så skriv til Go’Morgen redaktionen.