Hærværksmotorvej – nej tak!

Vi ønsker ikke nye unødvendige motorveje gennem smukke landskaber, veje som vil belemre talrige mennesker med vejstøj. Det er almindelig anerkendt blandt trafikforskere, at mere asfalt ikke løser trængselsproblemer, og at der ikke er en entydig sammenhæng mellem anlæg af motorveje og vækst. Desværre er der nu  bevilget penge til forundersøgelse og VVM af en ny motorvej langs den jyske hærvej. Erfaringen viser, at når forundersøgelser først er startet, forstummer debatten om, hvorvidt vi overhovedet skal have en Hærværksmotorvej.
Der er et massivt flertal for vejen i Folketinget.
Blandt østdanskere er der mange, der kan se det absurde i at anlægge flere jyske motorveje.

Politiken havde forleden en rammende illustration, tegnet af Anne-Marie Steen Petersen:

Se den store flotte illustration på www.politiken.dk