Usikkert om motorveje giver vækst

I JMOM har vi aldrig tvivlet på den ofte gentagede påstand om, at motorveje skulle medføre vækst. Vækst i brændstofforbrug, forurening, CO2-udledning, støj, bilafhængighed og meget andet af samme skuffe.

Samtidig har vi jo godt været klar over, at det i langt de fleste tilfælde er en anden slags vækst, der menes. Men også denne form for vækst stiller Per Homann Jespersen nu spørgsmålstegn ved – i internetavisen www.altinget.dk under overskriften “Usikkert om motorveje giver vækst”:

»I stedet for at tænke motorveje som vækstmotorer skal man primært tænke dem som omfordelere af væksten«, skriver Per Homann Jespersen, lektor på Roskilde Universitet, og efterspørger kvalificerede analyser, der kan få beslutningstagerne til at tænke sig lidt mere om.

Du kan læse Artiklen her: www.altinget.dk

Per Homann Jespersen og Altinget har givet JMOM tilladelse til at linke til artiklen.